miercuri, 13 ianuarie 2010

Prima vizita la pediatru

A iesit pentru prima data in societate. Am fost cu bebelusa la doctorul pediatru. Pentru ea a fost cea mai lunga calatorie pe care a facut-o, de acasa pana in centrul orasului, circa patru kilometri. Cu aceasta ocazie a avut bucuria sa cunoasca si automobilul familiei.
Iesirile in aer liber ii fac placere. Este linistita, motaie. In masina i-a placut la fel de mult. A stat cumintica in bratele mele si s-a relaxat la curbe, la hopuri si la frane.
Ajunsa la doamna doctor, bebelusa mea a aratat tot ce a invatat deja intr-o luna. A plans din toata inima, astfel incat nu ne mai intelegeam om cu om. A trebuit sa o schimb, caci de acasa pana la cabinet a murdarit scutecele anterior. In final a si mancat,pentru ca atunci cand ii este foame vede rosu in fata ochilor si nu ii pasa unde se afla, pana cand nu mananca nimeni nu poate sa mai faca altceva.
Expertiza medicala a demonstrat ca este sanatoasa, se dezvolta armonios. Deja are talie de fotomodel fiind la limita inferioara cu kilogramele. Peste o saptamana mai mergem la cantarit pentru a vedea daca nu e nevoie de supliment alimentar.
M-am linistit intr-o mare masura cand am vazut ca fetita este in parametri. O luna de zile am ingrijit-o adecvat si ma mandresc cu asta. Sper sa ma pot relaxa pe viitor si sa nu ma mai sperii la orice semnal venit de la nespecialisti, gen: "are temperatura", "e rosie in gat", "nu scoateti copilul afara ca raceste", "e prea frig in camera cand ii faceti baie" etc. Doamna doctor nu a gasit nici rosu in gat, nici temparatura mai mare, ne-a intrebat daca am scos-o la plimbare pana acum si ne-a confirmat ca e bine ca temperatura din camera sa fie de 23 grade Celsius atunci cand ii facem baie.
Imi doresc sa o calesc, nu as vrea sa fie sensibila si in orice moment sa se imbolnaveasca.

Un comentariu:

  1. Draga Mariuca :)
    Abia acum am reusit sa intru pe blog-ul tau si sa-ti citesc toate peripetiile prin care treci - o experienta care din afara se vede ca o adevarata aventura :).
    Te felicit ca esti mamica si ca ai o bebelusa frumoasa si cu personalitate - are si cu cine semana :P
    Abia o astept la lectiile de pian :)
    Va doresc tot binele din lume! Carmen Coz.

    RăspundețiȘtergere