luni, 25 ianuarie 2010

Picatura chinezeasca

De cand am revenit acasa de la maternitate sunt supusa celebrei torturi. Sunt un individ caruia ii este suficient sa i se spuna o singura data ce are de facut. Daca apare repetitia, deja intra in categoria "e prea mult".

A fost celebrul caz al iritatiei de scutec. Zilnic mi-a fost sa aud aceasta problema majora, sa vad o ingrijorare maxima pe fata "stiutorilor". Gravitatea pe care a capatat-o roseata a depasit granitele apartamentului si au fost consultate de catre persoana intrata in panica vecinele de pe scara, din bloc si din cartier. Este evident ca iritatia era pusa pe seama scutecelor de unica folosinta ce erau blamate. A trebuit sa aud de muuuuuuuulte ori ca trebuie sa trec pe scutecele de pe vremuri, pe cand (probabil)copiii nu se iritau, iar mamele adevarate spalau cu drag pelincutele.Solutia pe care am adoptat-o a fost eficienta, ulei fiert si racit alternatcu crema Bepanthen.

In prezent, a aparut o noua obsesie care mi se repeta aproape zilnic: fetita nu a luat prea mult in greutate. Fiecare vizita a celor care stiu sa creasca un copil are un subiect unic: de ce nu se ingrasa bebelusa? Vina o port, fireste, eu. Din priviri "specialistii" mi-au spus ca nu am suficient lapte, ori ca nu e bun si ca nu vreau sa hranesc copilul atunci cand plange. E clar ca problema a depasit usa de la intrare. Am auzit povesti despre lactatie, a trebuit sa ascult (si sa imi imaginez, beah!) cum alapteaza vecinele si am fost pusa sa imi compar fetita cu ceilalti copii. Personal m-am tot agatat de verdictul doamnei doctor care mi-a zis ca bebelusa este sanatoasa, iar lapte am. Totusi nimeni nu pare convins de opinia pediatrului.

Poate va intrebati care este rezultatul torturii? Am ajuns sa ma indoiesc de abilitatile materne. M-am transformat dintr-o persoana sigura pe mine, in una frustrata. Cu adevarat imi pierd abilitatea de a hrani natural, atata timp cat cei de langa mine imi repeta acest lucru, pisandu-ma mereu si mereu. Calmul necesar mamei se transforma in furie si influenteaza negativ relatia mea cu fiinta ce conteaza cel mai mult, bebelusa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu