marți, 16 februarie 2010

Birocratie excesiva

Dupa ce am fost ieri la Primarie ca sa imi depun dosarul pentru indemnizatie crestere copil si dupa ce mi-a fost refuzat respectivul dosar deoarece hartiile erau incorecte, mi-am amintit o aberatie a sistemului.

In penultima saptamana de sarcina am fost instiintata de medicul de familie ca nu apar ca asigurata la Casa de Asigurari de Sanatate. M-am dus imediat ca sa rezolv problema, deoarece ma stiam cu actele in regula.

Acolo am aflat de la o angajata ca am nevoie de o trimitere de la medicul specialist catre CAS prin care sa confirme ca sunt insarcinata. I-am explicat doamnei ca mai am o saptamana si nasc, iar medicul specialist nu imi da o asemenea trimitere deoarece nu mai eliberease niciodata asa ceva. Oricum burta imensa cred ca era o dovada suficienta a sarcinii, insa doar hartiile confirmau ca astept cu adevarat un copil. In ciuda dosarului cu analizele la zi, a ecografiilor si a aspectului meu, trimiterea e sfanta.

Nu am rezolvat nici azi problema de la CAS. Nu stiu daca doamana m-a crezut pe cuvant.

In prezent umblu pe la scolile unde am lucrat ca sa adun hartii care sa ma ajute sa primesc indemnizatia pentru cresterea copilului. Acum realizez de ce am la dispozitie 60 de zile sa imi depun dosarul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu