luni, 9 august 2010

Aventura carucioarelor


Inainte sa devin mama credeam ca a plimba un sugar este o sarcina usoara. Il pui in carucior si te invarti pe unde doresti. Priveam pe strada parinti zambitori care imping un carucior ce gazduia un micut cuminte curios sa priveasca peisajul sau un pui dormind linistit.

Pana sa apara bebelusa imi realizam diverse scenarii de plimbare. Ma vedeam imbracata elegant, incaltata ca deobicei cu pantofi cu toc si machiata cu tot dichisul impingand radioasa un carucior minunat in care copilul sta ca la carte, nu zice niciun "oaaaaa" si doarme la comanda.

Bineinteles ca realitatea m-a lovit. Bebelusa este intr-o relatie rece cu carucioarele. La inceput nu a acceptat sa stea treaza, sa priveasca cerul si sa asculte sunetele orasului. O asezam cu tandrete si dupa cateva minute incepea sa planga. Drept urmare am avut doua solutii. Fie ieseam cu ea atunci cand trebuia sa doarma si o plimbam in timp ce ea isi facea somnul, dar nu mai mult de 30 de minute, fie ieseam impreuna cu altcineva (mama sau sotul) care impingea caruciorul in timp ce eu o duceam in brate.

In prezent iesim la plimbare doar noi doua. Nu mai am nevoie de alai. Bebelusa sta in fund si priveste curioasa peisajul. Ii plac locurile aglomerate, unde vede o diversitate de lume. Dupa un timp intervine plictiseala si trebuie sa ii dau jucarii. Cand si aceasta activitate este epuizata, incepe sa planga si nu o pot potoli decat luand-o in brate. Intr-o mana o tin pe cea mica, zilnic tot mai grea, si cu cealalta mana imping caruciorul. 

Rezultatul iesirilor zilnice este ca am revenit la forma pe care o aveam inaite de nastere si, in plus, am brate musculoase, lucrate ca la sala. Cel mai dificil exercitiu este atunci cand cu bebelusa in brate si caruciorul atasat de mana stanga, fetita are chef sa se alinte si sa se impinga cu picioarele in mine considerand ca este distractiv pentru amandoua ceea ce face. In asemenea situatii suntem ca doi acrobati de la circ.  Le-anm dat concediu pantofilor cu toc si rochoolir elegante optand pentru balerini si pantaloni.

Degeaba posedam nu unul, ci doua carucioare. Niciunul nu este cu lipici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu