miercuri, 5 ianuarie 2011

La munca

Ieri am reinceput munca.

Dupa un concediu de doua saptamani ma simt obosita. Imi lipseste somnul. Desi fetita a fost ascultatoare, a manifestat dorinta fireasca de a merge non-stop cu mine dupa ea pentru a evita vreo cadere prea spectaculoasa.

Mai nou s-a aprobat si Legea Invatamantului care aduce schimbari majore in peisajul scolii. Alte programe, alte manuale, alta filosofie de evaluare la bacalaureat. Acum va trebui sa ne formam elevii de liceu in numai trei ani. Daca in clasa a IX-a sunt zvapaiati si trebuie sa ii aduci cu picioarele pe pamant, sa ii disciplinezi in spiritul gandirii mature, de acum se vor maturiza mai tarziu, dupa clasa a X-a. Daca primul an era compromis din cauza imaturitatii, aveam la dispozitie trei ani sa culegem roadele. In prezent, cred ca vom avea cu adevarat elevi de liceu doar in clasa a XII-a.

Aceste schimbari care par a nu se mai opri ma determina sa ma gandesc la bebelusa. Chiar daca lucrez in invatamant, nu am nici cea mai mica idee cum va arata scoala pe care o va urma. Nu pot anticipa traseul educational care o asteapta, fiindca fiecare guvernare schimba pe ici pe colo prin partile esentiale. Dupa atatia ani de libertate, domeniul in care activez sta pe nisipuri miscatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu